Παρασκευή, 19 Απριλίου 2013

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΤΗΣ Ε.Ρ.Τ. 
Συνάδελφοι,

Η Γενική Συνέλευση προχώρησε σήμερα σε παράσταση διαμαρτυρίας κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ. Οι εργαζόμενοι, μαζί με τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους και μέλη της ΕΣΗΕΑ έθεσαν με τον πλέον σαφή και ρητό τρόπο τα προβλήματα που τείνουν να χρονίσουν και συνεχίζουν να μην επιλύονται.

Από την πλευρά της διοίκησης δεν υπήρξε καμία σαφής απάντηση. Καμία σαφής απάντηση για ποιο λόγο, για 5ο συνεχόμενο μήνα η ΕΡΤ συνεχίζει να μη καταβάλει τα δεδουλευμένα στου εργαζόμενους της. Γιατί για ένα ακόμα μήνα, η ΕΡΤ συνεχίζει να έχει τους συναδέλφους μας συμβασιούχους εκτός εργασίας. Την ίδια στιγμή που οι μεικτές και εξωτερικές παραγωγές συνεχίζουν να αποτελούν πρακτική της ΕΡΤ στη διαμόρφωση προγράμματος. Την ίδια στιγμή που προσλαμβάνεται Προσωπικό Ειδικών Θέσεων και δεκάδες Σύμβουλοι. Την ίδια στιγμή που η Ε.Ρ.Τ. εμφανίζεται να έχει πωλητήριο, με τα ακίνητα της να βγαίνουν προς… «αξιοποίηση».

Οι δημοσιογράφοι της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης θα συνεχίσουν να καταδεικνύουν και να αντιδρούν στη συνεχιζόμενη υποβάθμιση, συρρίκνωση και απαξίωση της Ε.Ρ.Τ. Γι’ αυτό όχι μόνο εμμένουν στις κινητοποιήσεις τους αλλά και πολύ σύντομα θα πραγματοποιήσουν καμπάνια ενημέρωσης κοινού και κοινωνίας για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο οι ίδιοι όσο και η δημόσια ΡαδιοΤηλεόραση συνολικότερα.

Αναλυτικά το Ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης,
ΠΡΟΣ Δ.Σ ΕΣΗΕΑ
           Δ.Σ ΠΟΕΣΥ                                     Αγ.Παρασκευή 19/04/2013
           Δ.Σ ΠΟΣΠΕΡΤ


                                                     ΨΗΦΙΣΜΑ


Οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ αποφάσισαν να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους μετά την άρνηση της Διοίκησης να απαντήσει με συγκεκριμένο τρόπο στα θεσμικά και εργασιακά αιτήματα που χρονίζουν και συνδέονται άμεσα με την ίδια την υπόσταση και την φυσιογνωμία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Η ΕΡΤ απαξιώνεται καθημερινά, δεν μπορούμε να σιωπήσουμε.  

Καμία δέσμευση δεν υπάρχει για την καταβολή των δεδουλευμένων τεσσάρων μηνών. Αντίθετα η Διοίκηση της ΕΡΤ κατ’ εξακολούθηση επιδίδεται σε κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος, μέσω της πρακτικής μικτών και εξωτερικών παραγωγών, ακόμη και στον τομέα ενημέρωσης, και διατηρεί τις παχυλές συμβάσεις ειδικών θέσεων και συμβούλων.
Σε παράσταση διαμαρτυρίας των εργαζομένων δημοσιογράφων στο Διοικητικό Συμβούλιο κατά την σημερινή συνεδρίαση του, η μόνη απάντηση που έλαβαν οι εργαζόμενοι είναι ότι το ΔΣ της ΕΡΤ δεν νομοθετεί. Δυστυχώς είμαστε αναγκασμένοι να παρατηρήσουμε ότι επίσης ΔΕΝ ΔΙΟΙΚΕΙ παρά τις καλές προθέσεις για την επίλυση των δίκαιων, όπως παραδέχονται, αιτημάτων μας.
Συγκεκριμένα η Γενική Συνέλευση των Δημοσιογράφων της ΕΡΤ αποφάσισε :
-         48ωρη απεργία τα Σαββατοκύριακα στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο της ΕΡΤ. Ταυτόχρονα, καθημερινές στάσεις εργασίας τις ώρες που μεταδίδονται στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο μικτές παραγωγές. (18.30 – 20.30 στην τηλεόραση και στην ώρα μετάδοσης της εκπομπής του Χ. Μιχαηλίδη στο Β πρόγραμμα της ΕΡΑ).


Καταγγέλλουμε τα κρούσματα λογοκρισίας στη δημόσια ραδιοτηλεόραση. Δεν έχουν περάσει δύο ημέρες από την παρέμβαση του Γενικού Διευθυντή Ενημέρωσης για να συμπεριληφθεί στα δελτία ειδήσεων της ΝΕΤ βίντεο με περιεχόμενο έμμεσης - γκρίζας διαφήμισης  για την προβολή συγκεκριμένης εφημερίδας.

Καταγγέλλουμε την εκβιαστική και αντιδεοντολογική πρακτική της Γενικής Διεύθυνσης Ενημέρωσης να υποχρεώνει συναδέλφους να μεταδίδουν τέτοιες «ειδήσεις».
Την ίδια ώρα στα θέματα ημερήσιας διάταξης των συνεδριάσεων του Δ.Σ της ΕΡΤ δεν εμφανίζεται κανένα από τα χρονίζοντα προβλήματα που αλλοιώνουν την ίδια τη φυσιογνωμία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, αλλά κυριαρχεί η έγκριση πολυδάπανων μικτών και εξωτερικών παραγωγών.
Επιμένουμε και διεκδικούμε:
-Προάσπιση του δημόσιου και κοινωνικού ρόλου της ΕΡΤ. Σεβασμό και στο τελευταίο ευρώ που καταβάλλει ο Έλληνας πολίτης.Η περιουσία της Εταιρείας παραχωρείται χαριστικά (Κατεχάκη) ή προωθείται για ξεπούλημα μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, με το ανταποδοτικό τέλος επιδοτούνται πλέον  Όχι μόνο εκπομπές αλλά και Ιδιωτικές επενδύσεις στην ενέργεια.
-Αποδέσμευση της Δημόσιας ΡαδιοΤηλεόρασης από το καθεστώς των ΔΕΚΟ το οποίο την οδηγεί σε παράλυση και ομηρία.
-Άμεση επαναπρόσληψη με διαφανείς διαδικασίες των συναδέλφων συμβασιούχων ορισμένου χρόνου που είναι άνεργοι από τον περασμένο Φεβρουάριο.
-Καταβολή των δεδουλευμένων πέντε μηνών.
-Καταγραφή των αναγκών του προγράμματος του ραδιόφωνου και της τηλεόρασης και απασχόληση του ανάλογου προσωπικού με σχέσεις εργασίας απευθείας με την ΕΡΤ και όχι μέσω ιδιωτικών εταιρειών.
-Να μην παραχωρηθεί ο στενός ενημερωτικός τομέας της ΕΡΤ σε εταιρείες παραγωγής
-Επαναφορά της ενημέρωσης στο Α Πρόγραμμα της ΕΡΑ, τουλάχιστον μέχρι τα μεσάνυχτα.


Περιμένουμε σαφείς απαντήσεις και λύσεις. Είμαστε σε εγρήγορση για την κλιμάκωση του αγώνα μας.

Μετά την αποδοχή του αιτήματός μας να προβληθούν οι λόγοι της απεργίας η στάση εργασίας για σήμερα Παρασκευή τροποποιείται και γίνεται 19.00 με 20.00

Η Γενική Συνέλευση των δημοσιογράφων της ΕΡΤ.

                             Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων


Νίκος Γρυλλάκης                                                        Νίκος ΤσιμπίδαςΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου