Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Ο ΓΚΙΚΑΣ ΜΑΝΑΛΗΣ ΝΕΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΡΤ











Συνάδελφοι,

Πέρασε από τη βουλή σήμερα κατά πλειοψηφία ο διορισμός του νέου Διευθύνοντος Συμβούλου της Ε.Ρ.Τ., Γκίκα Μάναλη.

Ο Κ. Μάναλης υποστήριξε κατά την ακρόαση του πως δεν ήρθε για να συρρικνώσει αλλά για να αναπτύξει,

«Λόγω φιλοσοφίας δεν είμαι υπέρ της συρρίκνωσης, αλλά της ανάπτυξης και γι αυτό και είπα το 'ΝΑΙ'», τόνισε ο κ. Μάναλης.

Στον κ. Μάναλη ετέθη το θέμα της διοχέτευσης μέρους του ανταποδοτικού τέλους προς το «πράσινο ταμείο» με τον κ. Μάναλη να εκφράζει την εκτίμηση πως αν συνεχιστεί αυτή η συγκεκριμένη πολιτική να υπάρχει ορατός κίνδυνος να δημιουργηθεί μια προβληματική ΔΕΚΟ. Ο κ. Μάναλης υποστήριξε πως ναι μεν η Ε.Ρ.Τ. υπήρξε κερδοφόρα μέχρι πέρυσι αλλά με τα διεθνή λογιστικά πρότυπα αυτή η εικόνα είναι οριακή κάνοντας λόγο για συσώρευση ζημιών περίπου 71 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Μάναλης εντόπισε και πολλά προβλήματα στην εκτέλεση του προϋπολογισμού ως αποτέλεσμα της ένταξης της Ε.Ρ.Τ. στις ΔΕΚΟ. Η αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων, όπως είπε, θα είναι και το πρώτο μέλημα του.

Ο κ. Μάναλης ρωτήθηκε επίσης αν συμπεριλαμβάνεται στα σχέδια για την αναδιάρθρωση της Ε.Ρ.Τ. το κλείσιμο της ΕΤ1.


«Δεν έχει γίνει καμία τέτοια συζήτηση. Δεν έχει υπονοηθεί ποτέ κάτι τέτοιο και δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση εκ μέρους μου. Αντίθετα πιστεύω στη δημόσια τηλεόραση.», δήλωσε χαρακτηριστικά ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.

Σε ότι αφορά το χάρτη ψηφιακών συχνοτήτων ο υπουργός παρα τω Πρωθυπουργώ Σ. Κεδίκογλου δήλωσε ο χάρτης «θα είναι έτοιμος στην ώρα του».
«Έχουμε καθυστερήσει σε σημείο να διακυβεύονται  ακόμα και εθνικά δικαιώματα στις παραμεθόριες περιοχές. Αυτόν τον Ιούνιο προκηρύσσονται οι άδειες ενώ προχωράει και η τεχνολογική εξάπλωση.  Θα είμαστε έτοιμοι στην ώρα μας.», υπογράμμισε ο υπουργός.

Τέλος δεν υπήρξε καμία σαφής απάντηση σε ότι αφορά την καταβολή των δεδουλευμένων  (υπερωριών, κυριακάτικων και αργιών) στους εργαζόμενους και τη διαδικασία επαναπρόσληψης των συμβασιούχων των οποίων οι συμβάσεις έχουν λήξει από το Γενάρη.

Νίκος Τσιμπίδας

Εκπρόσωπος Δημοσιογράφων Ε.Ρ.Α. - Πολυμέσων - Ραδιοτηλεόρασης


Υ.Γ: Το βιογραφικό σημείωμα του κ. Γκίκα Μάναλη απο το dimosiografoiert,

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου